ezine.bg»Съвети»С какво се комбинира зелено?

С какво се комбинира зелено?

С какво се комбинира зелено?

Зеленият цвят е любим на много хора и това съвсем не е случайно. Известно е неговото свойство да въздейства успокояващо на нервната система. Затова зеленото и всички негови нюанси са сред любимите на дизайнерите цветове.

Често обаче хората не са сигурни с какво се комбинира зеленото и как да подходят към съчетаването му с други цветове, за да получат интересна цветова комбинация - хармонична и ефектна.

Зеленото се комбинира отлично с жълто, особено в нюанс лайм, както и с резедаво.

Няма за сбъркате, ако комбинирате зеленото с тъмно синьо или тюркоазено.

По-смелите могат да комбинират зелено с червено или да съчетават различни нюанси на зеления цвят, като наблегнат на светъл основен цвят с по-тъмни акценти.

Няма как да сбъркате ако съчетаете зеленото и бялото, защото и двата цвята и излъчват усещане за неподправена свежест и чистота.

Ще се влюбите в комбинацията розово - зелено, както и в тази зелено - наситено лилаво. Може да комбинирате зелено и с кафяво, но трябва внимателно да подберете акцентите и и нюансите, за да не се получи твърде земно, тъмно или потискащо усещане.

Отлични резултати ще постигнете ако комбинирате зелено и сиво, или зелено и оранжево. А онези, които не обичат да експериментират, могат да заложат на комбинацията зелено-черно, която винаги ще е на мода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати