ezine.bg»Съвети»Как се премахва кокалче на крака?

Как се премахва кокалче на крака?

MarianeMariane
Джедай
143276321
Как се премахва кокалче на крака?

За основен виновник за образуване на кокалчето на крака се сочат неудобните обувки. Но за възникването на халукс валгус, каквото е латинското наименование на кокалче на крака, може да има и редица други причини като отлагане на соли, неудобни обувки, ревматична инфекция, лош метаболизъм, възпаление на сливиците, подагра и дори грип.

Традиционната медицина подхожда консервативно към премахването на кокалче на крака и обикновено ортопедите препоръчват носенето на ортопедични стелки, коригиращи продукти на пръстите, междупръстови подложки или операция за отстраняване на кокалчето.

Но има и различни народни средства за премахване на кокалчето на крака, които ще ви разкрием.

На първо място трябва да се освободите от натрупаните в тялото ви соли. Това става с помощта на смес от аспирин и йод. 5 таблетки аспирин от аптеката се смесват с 10 мл йод. Разбърква се до пълното разтваряне на аспирина. От тази смес се нанася върху кокалчето всяка вечер преди лягане.

Може да се опитате да премахнете кокалчето и с помощта на настойка от лимонов сок и йод. Равни количества от двете съставки се смесват. По малко от получената смес се нанася всяко вечер на кокалчето, като с този лечебен еликсир може да лекувате и шипове.

Нашите баби са лекували кокалчето на крака с помощта на обикновен домашен сапун. Един калъп от него се настъргва и с него се масажира изпъкналото кокалче, за да се облекчи възпалението. След това мястото се намазва са с йод. Лечението трябва да продължи минимум 1 месец.

Освен външното лечение може да предприемете и вътрешно лечение за прочистване на организма от излишните соли. Това се прави с помощта на отвара от дафинови листа.

1 с.л. Дафинови листа се смесват с 300 мл вода, кипват се и се варят 5 минути. Прецедената отвара се налива в термус и се пие на малки глътки през целия ден. Прави се 3 дни поред, след което се прави едноседмична почивка и после отново се пие в продължение на 3 дни.

Дафиновият лист може да се приложи и външно за премахване на кокалчето на крака под формата на тинктура от дафинови листа. 5 големи дафинови листа се заливат със 100 мл чист медицински спирт и се оставят на тъмно за 1 седмица. След това се прецеждат и с тях се маже кокалчето всяка вечер.

Препоръчително е преди провеждането на лечение да се консултирате с лекар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#248305
След разговора с доктора аз незабавно си поръчах фиксатора, който той ми препоръча. А именно, Orthofix - . В опаковката има два фиксатора, затова, по препоръка на лекаря, нося втория за профилактика на другия крак. Щом сложих фиксатора на болния пръст, почувствах огромно облекчение. Сякаш всички напрегнати мускули на стъпалото се отпуснаха приятно. И пръстът постепенно започна да се насочва в правилната посока.
1
0