При годеж какво се подарява?

При годеж какво се подарява?

Днес все повече млади хора не встъпват в граждански брак, но в миналото годежът, а и сватбата след това са били важни ритуали. Ако и вие сте от онези хора, които държат на традициите и планирате да предложите на любимия човек, сигурно се чудите при годеж какво се подарява.

Годежът, който е символ не само на връзката между двамата млади, но и на думата, която те и родителите им са дали, се скрепява с пръстен, затова е прието и при годеж е да се подаряват пръстени.

Традицията повелява при годеж родителите на момичето да дарят бъдещия си зет с железен пръстен - символ на сила и стабилност. Неговите родители от своя страна даряват момичето със златен пръстен, смятан за символ на чистота и доброта.

Обикновено при годеж родителите на момчето могат да решат да дарят бъдещата снаха с някое бижу - купено или предавано по наследство от поколение на поколение.

Подходящо е да се подари златна гривна, пендара, златен медальон и т.н. Подходящ подарък за мъжа е обикновено ценен часовник, който също може да е нов, но може да е и семейна реликва.

Ако семействата се познават и се разберат предварително, могат да разменят помежду си дребни подаръци, като спално бельо, пижами, чехли, халати - все неща, които да ги накарат да се почувстват у дома си.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати