ezine.bg»Съвети»Какво се подарява за нова къща?

Какво се подарява за нова къща?

MarianeMariane
Джедай
143276321
Какво се подарява за нова къща?

Нанасянето в нов дом винаги е повод за празнуване. Но също така е и чудесен начин новодомците да дообзаведат новата си къща. Ето затова и традицията да се подарява нещо при първото посещение в нова къща е жива и до днес.

В миналото е било прието при посещение в нов дом всеки от гостите да донесе по нещо за домакинството - като се започне от хранителни продукти, та се стигне до по-сериозни подаръци, като домакински уреди.

Днес гостите имат възможност сами да изберат някой по-траен и практичен подарък, с който със сигурност ще зарадват домакините. Добра идея би било също така поканените да се разберат помежду си, да съберат пари и да зарадват домакините с някой голям и скъп кухненски уред.

Ако все пак сте поканени в нов дом за първи път и гостуването ви не съвпада с неговото освещаване, може би е по-добре да заложите на по-малък подарък.

Живо цвете в саксия и чудесен подарък за нов дом, особено ако домакините са запалени по градинарството. Растението ще внесе свежест и зеленина, обгрижва се сравнително лесно и дори пречиства въздуха.

Класически избор за подарък за нова къща би бил комплект чаши за кафе, красива ваза, чаши за вино, бира или други глезотии за домакинството.

Ако не сте сигурни във вкуса на домакините, може да заложите на някои от така актуалните кухненски джаджи и глезотии, които внасят много свежест и настроение на трапезата, като острилки за моркови, различни силиконови форми за сладкиши и др.

Винаги може да заложите на различни подаръци-талисмани, които да позят дома от зли сили, завист, неразбирателство и т.н. Затова вместо с празни ръце, отидете на гости в дома на приятели с мраморно слонче, декоративна метла, вятърни чанове, фигура на Баба Яга или др.

Ако домакинята ви е споменала, че има нужда, може да подарите красива покривка, постелки за хранене, различни кухненски прибори или др.

Няма да подминем в списъка с предложения за подаръци за нова къща различните видове картини за стена, които могат да варират от поръчкови портрети до различни натюрморти, според вкуса и предпочитанията. Тук ще включим стенните часовници, които също могат да бъдат много различни по форма, стил и големина.

На последно място, но не и по важност, ви предлагаме да подарите на новодомците, особено ако са вярващи, икона на светец.

Препоръчваме да е осветена икона на Дева Мария, която е покровителка на дома и семейството или на Свети Мина, който лекува, дарява любов, но най-вече покровителства разбирателството в семейното огнище.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати