Има ли странични ефекти от приема на ябълков пектин?

Има ли странични ефекти от приема на ябълков пектин?

Пектинът е една от най-полезните хранителни добавки, която е в основата на здравословното хранене. Той действа като чудодеен еликсир при стомашно-чревни нарушения. Ябълковият пектин е особено препоръчителен за хора, с проблеми, като честа диария.

Изненадващо е, че се препоръчва пектин и при запек, при условие, че пациентите приемат и увеличено количество техмонсти.

Често лекари и лечители препоръчват ябълков пектин на хора, които страдат от колит, болест на раздразненото черво или храносмилателни разстройства. Това се дължи на високото съдържание на естествени фибри в него.

Водноразтворимите фибри в пектина в контакт с вода образуват вискозни гелове, които подобряват перисталникта и бактериалната флора.

Може да приемате ябълков пектин за какъвто период искате, защото на практика той няма никакви странични ефекти. Този естествен продукт поддържа здравето на чревния тракт по един естествен и здравословен начин, без използването на никакви химически вещества.

Най-оптимални резултати се постигат, когато ябълковият пектин се приема, разтворен в течност, около 30 минути преди хранене. Добрата новина е, че всички изследвания показват, че няма данни за противопоказания и нежелателни странични ефекти от приема на ябълков пектин.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати