Как да се боядисам?

Как да се боядисам?

Дамите са суетни същества и много държат на външния си вид, затова не е чудно, че те често освежават или дори променят цветовете на косите си.

Независимо дали промяната се диктува от модните тенденции или е плод на желанието да се прикрият издайническите сиви коси, редовното посещение при фризьора може да се окаже предизвикателство за всеки джоб.

Затова все повече дами се питат как да се боядисам сама, без да прибягвам до услугите на фризьор. Добрата новина е, че това е не само възможна, но и сравнително лесна задача, която е по силите на всеки.

На първо място трябва да изберете точната боя, да се снабдите с чифт ръкавици (въпреки че в повечето бои вече има такива) и да подготвите четка за боядисване, гребен за разресване, няколко шнолки и крем за лице.

Нанесете дебел слой крем за лице на лицето си в областта, която се намира в непосредствена близост с корените на косата. Така дори и да се намажете с боя по невнимание, лесно ще я отстраните впоследствие.

Сега разрешете добре косата, объркайте боята, като спазвате инструкциите, отбелязани на опаковката и може да пристъпите към същинското боядисване.

Първо разделете косата на четири равни части - от челото до тила и от ухо до ухо. Прихванете отделните части с шноли и работете само върху един участък.

Вземете малко от готовата боя за коса и започнете с плавни движения да нанасяте от корените към върха, като обърнете внимание на корените. Започнете от зоната около слепоочията, а оставете зоната в задната част на косата за последно.

Задължително разрешете косата с нанесената боя, за да не останат неоцветени участъци, прихванете с шнолка и спазвайте точно упътванията на производителя на боята, без да прехвърляте времето за стоене с боя.

След това внимателно измийте боята с хладка вода, нанесете фиксиращ балсам, който ще съхрани цвета на боядисаната ви коса. Готови сте, сега вече знаете как да се боядисате сами.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати