ezine.bg»Съвети»Белене на кожата на интимните зони?

Белене на кожата на интимните зони?

MarianeMariane
Джедай
143276321
Белене на кожата на интимните зони?

Поддържането на интимна хигиена при децата е отговорност на родителите. Въпреки грижите, а понякога и заради тях, често по кожата на мъничетата се образуват различни ранички, инфекции, лезии и др.

Това е особено срещан проблем, но родителите се панират, когато забележат проблеми в интимната област.

Появата набелене на кожата на интимните зони при дете рядко може да е причина за безпокойство, най-малкото защото малчуганите не водят полов живот, което автоматично води до изключването на всички видове полово преносими болести.

Ето защо, ако забележите белене на кожата в областта на интимните части, не бива да се панирате. Разбира се, най-доброто, което може да направите, е да заведете детето на консултация с лекар.

Но докато получите адекватен лекарски съвет, може да се опитате да облекчите симптомите, като облекчите състоянието на детето.

Появата на белене може да се дължи както на недобра интимна хигиена, така и на прекалено миене с агресивни сапуни.

Препоръчително е интимните части да се мият с вода или меки интимни гелове и сапуни с неутрално pH, което няма да наруши естественият баланс на кожата и да предизвика раздразнения.

Причина за обелване на кожата в интимните части може да бъде гъбична или бактериална инфекция. Но беленето е предизвикано от инфекция и ако да, от каква точно и как да се лекува, може да бъде определено само от лекар след съответното микробиологично изследване.

Дотогава може да се правят промивки с бледорозов разтвор на калиев перманганат или лечебни вани с отвара от лайка или смрадлика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати