Как да премахнем черни точки от лицето?

Как да премахнем черни точки от лицето?

Черните точки по лицето са един от най-неприятните козметични проблеми. Обикновено теза засягат не само тинейджърите, но и хората с по-мазна кожа. Често появата на разширени пори, черни точки и лъщяща кожа може да са провокирани от хормонален дисбаланс или неправилен подбор на козметични продукти.

Все пак не бива да се отчайвате, ако страдате от упорити черни точки, защото може да се справите с тях.

Един от най-лесните и ефикасни методи за премахване на черните точки от лицето са специалните почистващи лентички, които могат да бъдат открити във всяка аптека.

Приложението им е лесно, а резултатът - гарантиран. Лентичките се поставят върху предварително почистена кожа с лепкавата част към нея. Те се притискат добре, за да прилепнат плътно към проблемния участък и се оставят за 10-15 минути, за да изсъхнат върху кожата.

Когато лентичката се втвърди, значе е готова за отстраняване. То тряба да започне от краищата към средата, като се отлепва внимателно от кожата. Задено с лентичката ще се отделят и черните точки.

Може да премахнете повърхностните черни точки и с помощта на различни домашни маски, но по-дълбоките изискват специализирана козметична грижа, като обструкция или вакуум.

Премахването на черни точки от лицето с канела и лимонов сок е лесно като детска игра. Малко количество канела, смесено с лимонов сок се разбива добре в купа, след което с въртеливи движения се нанася върху кожата на лицето. Оставя се да действа около 15-20 минути и се изплаква с хладка вода.

Може да премахнете черните точки от лицето с помощта на белтък и няколко капки лимонов сок, разбити заедно. Тази домашна маска се нанася с пръсти или суха четка за зъби и се оставя да подейства поне за 30 минути. Изплаква се с вода.

Топ 3 на най-добрите домашни средства за премахване на черни точки се допълва от содата за хляб. Прави се паста от вода и сода, с който нежно се ексфолират засегнатите участъци.

Много хора препоръчват употребата на паста за зъби за премахване на черните точки, но ние ще се въздържим. В пастите за зъби има редица вещества, които по-скоро биха навредили на кожата ви, отколкото да ѝ помогнат.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати