Как да избистрим погледа си?

Как да избистрим погледа си?

Живеем забързан живот, който няма нищо общо с живота, който са живели нашите родители. Мнозина от нас прекарват по-голямата част от деня, вторачени в монитори, телевизори или любимите си смартфони, което неминуемо се отразява и на зрението ни.

Вследствие на умората, натоварването, работата с компютър или недоспиването се оплакваме от уморени и зачервени очи.

Има различни начини да избистрите погледа и да се справите със зачервените и мътни очик, сълзенето и замъгленото зрение.

Първата и най-радикална мярка, която може да вземете, е да се наспивате. Ако няма как да намалите времето, което прекарвате пред компютъра, задължително работете със специални очила за работа с компютър.

Не забравяйте за слънчевите очила, които трябва да се носят както през лятото, така и през зимата. Не правете компромис с качеството и се спрете на качествен модел с UV защита.

Дамите, които искат да избистрят погледа си, трябва да се откажат от черната спирала за мигли. Ако не са склонни на такива жертви и суетата е важна, трябва да нанасят спиралата само от средата на миглите към върха, далеч от корените и клепача на окото.

Редовната консумация на моркови също ще спомогне за избистрянето на погледа, защото всички знаете, че морковите са богати на бета-каротин и витамин A, Е и C, които допринасят за намаляване на зачервяването и регенериране на очната тъкан.

Наред в всички останали причини, поради които трябва да намалите или дори изключите приема на наситени мазнини и преработени захари, ще посочим, че тяхната консумация може да навреди и на здравето на очите.

Ако страдате от замъгляване и искате да избистрите погледа си, опитайте да постигнете това със соево мляко. Тампони, напоени със соево мляко, се слагат върху затворените очи за 15-20 минути.

За това време те видимо ще намалят зачервяването и дразненето, подпухналостта, пожълтяването и потъмняването на ретината на окото.

И на последно място, но не и по важност - в случай, че спешно ви се налага да избистрите погледа, винаги може да разчитате на капките за очи. Те бързо ще се справят със зачервяването и ще прояснят погледа, но това е средство, с което не бива да се прекалява в дългосрочен план.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати