Как се маха боя от орехи?

Как се маха боя от орехи?
Снимка: ezine.bg

Орехите са сред най-полезните есенни дарове. Специалистите по хранене и лекарите са единодушни, че ореховите ядки трябва да бъдат неизменна част от диетата ни, защото са богати на калий и магнезий.

Няма да пропуснем да отбележим, че ореховите ядки са изключителен източник на омега-3 мастни киселини.

Много хора препоръчват да се консумират орехови ядки и при липса на йод, но това е погрешно, защото в самите орехи се съдържа незначително количество йод.

Всъщност упоритите кафяви петна, които оцветяват ръцете, ноктите и дрехите на всички, решили да си наберат пресни орехи, не са йод, а от феноли.

Тези феноли не само боядисват ръцете, но и могат да станат причина за възпаления на кожата, затова препоръчваме да събирате орехи само с ръкавици.

В случай, че препоръката ни е закъсняла и вече имате тъмно-кафяви петна по пръстите и ръцете, за съжаление има много малко неща, които да предприемете за премахването на боя от орехи, а и ползата от тях ще е малка.

На първо място не се опитавйте да отстраните пигментните петна с прекалено силни почистващи препарати и в никакъв, ама никакъв случай не слушайте съветите на приятели и познати да търкате кожата си с белина.

Не само че няма да премахнете петната, но ще нараните кожата си в тези безплодни опити.

Боята от орехи, която е престояла вече няколко часа върху кожата ви, не може да бъде свалена с нищо и просто ще трябва да се примирите, че ръцете ви ще бъдат оцветени за няколко седмици.

Но предните петна от боя от орехи могат да бъдат третирани с високо концентриран лимонов сок. Той се натърква добре в кожата, след което се изплаква. При нужда се повтаря няколко пъти, но отсега трябва да сте наясно, че няма как да отстраните цялото замърсяване.

Същият успех ще имате ако третирате оцветената кожа със зелени домати или много силен оцет.

Боята от орехи по дрехи и покривки може да бъде третирана с различни препарати за премахване на петна, но най-добре ще бъде да берете орехи с домашни или работни дрехи.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати