Какви изследвания трябва да се направят за гуша?

Какви изследвания трябва да се направят за гуша?

Гушата представлява дифузно или възловидно увеличение на щитовидната жлеза. Най-честата причина за появяване на гуша при децата е недостатъчен прием на йод с храната или еднообразна диета.

Влияние могат да окажат и други фактори - тежък физически труд или лоши битови условия. Гушата е само едно от заболяванията на щитовидната жлеза. При него обикновено не се наблюдава отклонение във функциите.

Нарушенията във функцията на щитовидната жлеза се откриват чрез изследване на хормоните - (TSH) Тироиден стимулиращ хормон, който стимулира производството на два други хормона тироксин (T4) и трийодтиронин (T3).

Препоръчително е и изследването на TAT, MAT,които са TSH-рецепторни антитела. Обичайна практика е и провеждането на ехографски преглед на щитовидната жлеза.

Ако страдате от гуша или имате съмнения, че функциите на щитовидната ви жлеза са нарушени, непременно се обърнете към ендокринолог, който ще ви предпише необходимите изследвания и ще ви назначи лечение.

Настойчиво съветвам да се не обръщате към народна медицина и други "бабини илачи" преди уточняване на диагнозата, защото голяма част от билките съдържат йод, който е противопоказен при някои от уврежданията на щитовидната жлеза.

Съветът има само информативен характер и не замества консултацията с лекар.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#200017
Аз имах гуша и благодарение на билкова тинктура Дълголетие на Хелт Агейн се оправих само за 4 месеца. Моята майка има премахната вече щитовидна жлеза и се измъчи от хормоналните лекарства. Приема от 4 месеца тинктура Дълголетие като мен и няма нито отоци, нито подуване , нито и липсва енергичностл Преди едвам ходеше, беше като жив труп. Това е и причината да търся спешни алтернативни мерки и вярвам ,че съм ги намерила в тинктура Дълголетие. Горещо препоръчвам
2
0