Как се прави компрес с риванол?

Как се прави компрес с риванол?

Често след поставянето на ваксина на бебетата педиатрите препоръчват на родителите да направят компрес с риванол на мястото на убождането. Залисани с грижите около ревящото мъниче обаче загрижените родители пропускат да се усведомят как се прави въпросният компрес с риванол.

Всъщност приготвянето му е изключитело лесто. Взима се дебел слой с памук, който се напоява обилно с риванол, закупен от аптеката.

Не се притеснявайте да поръсите щедро с риванол, защото той няма да навреди на кожата ви при директен контакт. Компресът от риванол бързо ще изтегли топлината от мястото, където е поставена имунизацията, и ще намали отока и възпалението.

Имайте предвид, че риванолът цапа изключително много и дрехите изцапани с жълтата течност, не подлежат на изпиране. Добра идея е да покриете компреса с риванол с по-плътна марля или по-стара дреха, за да не стане всичко на жълти петна.

За да е ефективен компресът с риванол, той трябва да се сменя на всеки 3-4 часа. Компреси с риванол се препоръчват при различни травми, навяхване на крака и дори при остър пристъп на подагра.

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Маринов
Маринов
15.12.2015 14:06
РИВАНОЛЪТ е антисептик. Т.е. убива микробите. Употребата му е започнала в началото на миналия век предимно за промивки на пикочния мехур. Компрес с риванол ВЪРХУ НЕНАРАНЕНА КОЖА Е АБСОЛЮТНО БЕЗСМИСЛЕНО ДА СЕ ПОСТАВЯ !!!!!!Спиртно-Риваноловия коктейл в компрес при следтравматични отоци при здрава кожа е най-голямата и най-известна простотия прилагана все още и от дипломирани медицински лица в обрулената ни държавица. В подобни случаи се прилагат студени компреси с хипертоничен разствор но това вече е друга тема...
5
0