Как да накараме бебето да яде?

Как да накараме бебето да яде?
Снимка: ezine.bg

Как да накараме бебето да яде? Всъщност трябва да намерим точния момент, трябва да е в настроение и да се чувства добре.

Сутрин, след като стане, или след дрямка, е подходящ момент. Телефонът и телевизорът трябва да са изключени, за да не се разсейва вашето злоядо бебе. В никакъв случай не се продължава с хранене на бебето, ако то не е в настроение и се мръщи.

Трябва да има разнообразие, цветовете също са от значение, добре е да украсявате, за да привлечете вниманието му.

Когато злоядото бебе откаже дадена храна, не се отказвайте, опитайте отново, дори и да отнеме няколко дни. Пригответе я по различен начин и със сигурност ще му хареса.

Храната трябва да е съобразена с възрастта - например до 1 годинка Е добре да се дават плодови или зеленчукови пюрета, но без пикантни подправки и с минимално количество сол, за да не е безвкусна бебешката храна.

Подхранете любопитството му, като го оставите в кухнята при вас, да наблюдава как приготвяте храната му, но естествено на безопасно разстояние.

Хранете се заедно и вкарайте малко актьорска игра, като например хапвате пред него плодово или зеленчуково пюре, на което то се мръщи, така със сигурност бебето ще го заобича.

Интересна идея е украсяването на храната, като това да наредите зеленчуци или плодове на масата. На бебето трябва да му е забавно, дайте воля на въобръжението си!

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Румяна Сакалийска
Много полезна статия!
1
0