ezine.bg»Съвети»Какво е студено къдрене?

Какво е студено къдрене?

Роси Стоянова 2Роси Стоянова 2
Дарт Вейдър
335
Какво е студено къдрене?

Много жени искат да направят промяна в косата си и да се сдобият с красиви и добре оформени къдрици. Желаните дълготрайни къдрици трудно се оформят в домашни условия, затова ние се доверяваме в ръцете на фризьора.

Студеното къдрене, познато още като трайно, е познато от дълги години. В миналото са се използвали много агресивни и опасни препарати, но днес вече се използват по-нови и щадящи продукти. Въпреки всичко методът на къдренето си остава един и същ.

При студено къдрене се употребяват химикали, които достигат до основата на косъма и променят структурата и формата му, за да стане къдрав. Веднъж, след което е направен податлив за обработка, фризьорът му придава желаната форма, като за целта косата се навива на ролки. Първият материал, който се използва е къдрин, а след това се слага и фиксатор, който също е химикал и има за цел да възстанови увредената структура на косата.

Предимствата на студеното къдрене са, че това е трайна и успешна процедура. Накъдрената коса може да запази формата си месеци наред, не се изискват много грижи. Основният недостатък на метода е, че причинява сериозно и трайно увреждане на косата. Това важи най-вече за тънки и изтощени коси. Затова, ако искате да се подложите на студено къдрене, най-добре изберете добър професионалист.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 4
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати