Кои напитки са подходящи за деца?

Кои напитки са подходящи за деца?

Децата се нуждаят от повече течности, за да са здрави и щастливи. Голяма част от тях се доставят с храната, а останалите се доставят със сок, вода, чай и мляко.

Децата обичат напитките да са подсладени. Най-добрите напитки за тях са нeктари, натурални сокове, чай от шипки и лайка. Напитките доставят на организма нужните витамини и минерали. В чаша чай от шипка се съдържа достатъчно витамин С, който засили организма през зимата и помага да са здрави малките палавници.

Днес соковете са обогатени с витамини, затова са много подходящи за децата. В магазините се предлагат много газирани напитки, кола, спрайт, швепс, но те съдържат много захар, оцветители, консерванти, а това не е добре за малките. Колата съдържа кофеин, който възбужда нервната система, затова не давайте от нея на децата си. При употребата ѝ децата стават раздразнителни и трудно заспиват.

Най-добрите напитки за деца са боза, да е прясна, чай от лайка, мащерка и липа.

Внимавайте и с минералната вода, тя е чиста, но е с повишена радиоактивност. Децата да я приемат само по лекарско предписание, а не всеки ден.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати