Какво е валидол и за какво се използва?

Какво е валидол и за какво се използва?

Валидолът са хапчета със специфична миризма, които се използват при различни нарушения в сърдечната дейност. Валидолът е слабо лекарствено средство, с което обаче не бива да злоупотребява. Той не се пие с вода, а само се слага под езика, за да може да разгърне действието си. Валидолът се използва при пристъпи на страх и тревожност, при депресия, нервност и напрежение.

При силно вълнение, което разтуптява сърцето и ускорява дишането, най-доброто средство е валидолът. Приема се и при нарушен сърдечен ритъм, при повишаване на кръвното налягане, при болки в зъб, при психическа потребност от успокоение. Валидолът разширява кръвоносните съдове и влияе благоприятно върху функциите на централната нервна система.

Облекчава редица проблеми от нервен характер и намалява симптомите на безпокойство. Ментолът в таблетките валидол действа успокоително на нервите, помага при панически атаки. Много често се използва като успокоително средство, но само при по-леките състояния.

Все пак, както с всяко едно лекарствено средство, така и с валидолът не бива да се прекалява. Приемът на повече таблетки може да причини гадене, сълзене в очите и замайване. Не пийте валидол без да сте се консултирали с лекар.

Рейтинг

3.9
Общо 9 гласували
5 4
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
20.12.2018 13:02
Интересен медикамент. Въпреки че от години приемам бензодиазепини и антидепресанти - все "тежка артилерия", валидолчето ми действа, и то чудесно! Отличен нетоксичен начин за успокоение на нервичките при генерализирана тревожност и леки панически атаки!
4
1