BB, CC и DD крем - какви са приликите и разликите

BB, CC и DD крем - какви са приликите и разликите

Козметичната индустрия се развива с бързи обороти, за да доставя на своите клиенти нови продукти с различен и невреден състав.

Продуктите, които още с навлизането си на пазара, се превърнаха в най-актуалните и любими продукти, са BB, CC и DD кремове.

Но знаете ли какви са приликите и разликите в тези 3 - вида продукти? Не? Време е да научите.

BB крем

В буквален превод означава балсам на красотата (beauty balsam) и е идеален да се използва като заместител на фон дьо тена, тъй като придава изглаждащ и матиращ ефект.

Това, което трябва да запомните е, че в bb кремовете няма антистареещи съставки и серуми, имат УВ защита и са с лека структура, която не запушва порите.

CC крем

В буквален превод означава коригиране на цвета (от англ. Color Correcting). Този вид кремове са с идеална лека и лесно абсорбираща се текстура. CC кремовете придават усещане за гладкост на кожата и за кожа без недостатъци. Те изравняват тена на лицето и озаряват със своите микрочастици, разсейващи светлината. Това създава усещане за гладкост на кожата и липса на дефекти.

DD крем

В буквален превод означава дневна защита (Daily Defense). Съдържат слънцезащитен фактор, създават предпазен филм върху кожата, за да предотвратят загубата на влага от епидермиса. Изглаждат неравностите и придават равномерен цвят. Играят роля най-вече за доброто хидратиране всеки ден.

Прилики между BB, CC и DD крем:

- идеални са за дневна защита на кожата на лицето;

- с леки текстури, които са идеални за заместители на фон дьо тени;

- със слънцезащитни фактори;

- макар с различни имена, всички се използват за изглаждане на кожата на лицето.

Разлики между BB, CC и DD крем

- с различно предназначение, съобразени с необходимостите на различните дами.

Тези видове кремове се предпочитат пред фон дьо тените, тъй като са с леки текстури, които не състаряват кожата на лицето (макар да не съдържат подобни съставки и серуми).

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати