Колко често се сменя антифриз?

Колко често се сменя антифриз?

За антифриз обичайно се сещаме с наближаването на студените дни, но всъщност той е неделима част от сложната система на автомобила.

Антифризът се явява течна субстанция, която не замръзва при ниски температури. Антифриз се прилага за охлаждане при двигатели с вътрешно горене.

Идеята на цялото това занимание е да се възпрепятства вредното за двигателя замръзване на течността в охладителната система при минусови температури (например през зимата).

Колко често се сменя антифриз?

Антифриз се сменя на всеки 2-5 години, като според класа и производителя на даден вид антифриз указва това на опаковката.

Но понякога, дори да са изминали само няколко месеца, течността променя цвета си, и в такива случаи подмяната на антифриза е неизбежна и задължителна.

Има няколко цвята антифриз: червен, син, зелен и др, и такива от по-висок клас универсален антифриз, но това е не дотам важно, защото 2 еднакви цвята от различни производители са с различни предназначения.

Видовете антифриз са традиционни, хибридни, пропилен гликолови, органични, като най-добре се посъветвайте със специалист относно избора на антифриз.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати