Как се прави меден масаж?

Как се прави меден масаж?
Снимка: ezine.bg
15.10.2015

Меденият масаж е отличен начин за тонизиране на тялото, засилване на кръвообращението, премахване на целулита, извличане на токсините през кожата. Техниката на масажа с мед не е много трудна, затова спокойно може да се изпълнява и в домашни условия. Може да използвате както светлият, така и тъмният мед, но не бива да е захаросан. По желание добавете няколко капки етерично масло към меда, защото така ще ускорите изчистването от токсините и тонизирането.

Преди медения масаж трябва да бъде направен обикновен масаж за няколко минути, за да се подготви тялото и да се загрее, както и да се усили кръвообращението. След това започнете да втривате меда, като правите леки масажни движения. Когато медът се уплътни и започне да се тегли, започнете да прилепвате плътно ръцете до кожата, след което рязко ги отлепяйте. Това може да предизвика лек дискомфорт, но пък ползите за кожата и кръвообръщанието са огромни. След масажа забършете тялото с влажна топла кърпа.

Всеки може и сам да си направи масаж с мед. Изкъпете се и още докато тялото е топло, нанасете меда с въртеливи движения по цялото тяло – рамене, бедра, корем и част от гърба. Масажирайте кожата до зачервяване. Може да включите и лицето. Потупайте кожата с върха на пръстите и се изплакнете. Правете си този масаж веднъж седмично и няма как да не усетите здравословните ползи.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари