Как се почиства восък от килим?

Как се почиства восък от килим?

Попадането на восък върху различни повърхности е неприятен момент, защото почистването му много често е трудна задача, която отнема много време и усилия. Ако по някаква нещастна случайност върху килима попадне восък, може да приложите няколко бързи трика, които да помогнат за премахването му.

Първото, което можете да направите, е да натъркате восъка с кубче лед, за да може добре да се втвърди. След това изстържете внимателно с пръсти или подходяща шпатула. След това, за да не остане петно, използвайте разтвор от силен препарат за петна и натрийте засегнатото място.

Изплакнете обилно, за може петното да изчезне напълно. Друг вариант е, ако с препарата не стане нищо, да разтворите равни части вода и спирт и отново да натриете петното. След това оставете да изсъхне. По същия начин можете да изчистите и петно от парафин.

Следващият начин, по който можете да отстраните петно от восък върху килима е, като сложите върху него вестник или попивателна хартия и отгоре започнете да гладите с гореща ютия. Който и начин да изберете, трябва да бъдете внимателни, за да не увредите килима още повече. Предложените методи за бързи, изискват само подръчни средства и не на последно място са много ефективни.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати