ezine.bg»Съвети»Какво е мисионерска поза?

Какво е мисионерска поза?

Какво е мисионерска поза?

Мисионерската поза е поза в секса, при която жената лежи по гръб, а мъжът е отгоре. При тази поза партньорите има възможност да се гледат в очите, защото са лице в лице. Мисионерската поза има няколко различни варианта, като при всички жената е по гръб, но краката ѝ може да са разтворени, да обхващат мъжа или да са вдигнати нагоре.

Мисионерската поза е класическа поза в секса и много двойки я смятат за изключително романтична, защото партньорите може да се целуват, прегръщат и гледат в очите. Освен всичко друго, тя помага на мъжа да почувства своето превъзходство над жената.

Някои жени обаче, не харесват тази поза именно заради усещането за предимство. Много женски списания заклеймяват позата, а повечето жени не обичат мъжът да се стоварва с цялата си тежест върху тях. Някои смятат, че мъжете, които харесват мисионерската поза, са алчни и ревниви, които постоянно искат да доминират.

Предимството на мисионерската поза е, че при нея се прави допълнително стимулиране на клитора, поради което се увеличава възможността за клиторен оргазъм. Позата е подходяща за девствени момичета. Ако мъжът е склонен към бързо свършване, тази поза трябва да се избягва.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати