Кога идва кърмата след секцио?

Кога идва кърмата след секцио?

Кога идва кърмата след секцио е въпрос, на който абсолютно точно дори и специалист няма да може да ви отговори. Секцио или нормално раждане няма значение за това кога ще ви слезе кърмата и ще имате такава, за да нахраните бебчо.

Това, кога ще имате кърма, зависи изцяло от вашия организъм и от това колко често ще слагате бебчо на гърда. Също така важно е бебето да засуче правилно, ако бебчо засуче се стимулира кърмата и тя тръгва.

При някои жени кърмата слиза още първия ден след раждането, а при други родилки това се случва след третия, дори четвъртия ден. Но това не трябва да ви безпокои, тялото на жената е устроено така, че след раждане то да произвежда мляко за нуждите на бебето.

Някои жени казват, че нямат кърма или не е достатъчна да нахранят бебето си, това не е вярно, защото женският организъм е така устроен, че да произвежда кърма според нуждите на бебето.

Причината поради, която някои родилки изпитват затруднение и си мислят, че кърмата им не е достатъчна е, че някои бебета са мързеливи и не сучат добре, затова е важно майките да сме търпеливи и често да слагаме бебчо на гърда, за да може да се стимулира тя и да има достатъчно.

И така, кога идва кърмата след секцио? При всяка жена е различно, просто се консултирайте с акушерка и не пропускайте да слагате новороденото бебе често на гърда, за да може да свикне и да засуче.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати