Какви са симптомите на цветна бременност?

Какви са симптомите на цветна бременност?
Снимка: ezine.bg

Бременността е един вълшебен период от живота на всяка жена. В продължение на цели 9 месеца тялото им се променя и нагажда към новия живот, който расте в него. Жените са в трепетно очакване да видят рожбата си още в мига, когато видят положителния тест за бременност.

Има обаче и такива жени, които доста късно разбират, че в утробата им расте бебе. Това се дължи на т.нар. цветна бременност. Цветната бременност не е някаква патология, а по-скоро нормална бременност, при която обаче през първите няколко месеца се наблюдава леко кървене, което наподобява месечен цикъл. Наблюдава се при 2-5 процента от всички бременни.

Симптомите на цветната бременност са същите като на класическата ранна бременност, с малката разлика, че при цветната бременност има и кървене. Именно кървенето може да подскаже на нищо неподозиращата жена, че е на път да стане майка.

Кървенето при цветна бременност се различава от нормалния менструален цикъл. По правило то е доста по-оскъдно от нормалната менструация, кафеникаво е на цвят и може по-скоро да се определи като зацапване. Кървенето при цветна бременност продължава по-малко от стандартното и може да избърза или закъснее спрямо очакваната дата на нормална менструация.

Ако имате такова течение, в съчетание с болка и подуване на гърдите, гадене, повръщане, болки в кръста и други симптоми на ранна бременност, е добре да си направите обикновен тест за бременност. В случай, че тестът е положителен, трябва незабавно да си запишете час при гинеколог.

Съветът има само информационен характер и не замества консултацията с лекар!

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати