Как да печем зеленчуци на скара?

Как да печем зеленчуци на скара?

Да се пекат зеленчуци на скара не е кой знае каква философия, но все пак познаването на някои тънкости ще ви помогнат да приготвите най-вкусните зеленчуци на скара. И така, как да печем зеленчуци на скара?

Първо зависи каква е скарата. Ако е с ребра, е добре да мариновате зеленчуците, като им добавите зехтин или малко олио, така ще избегнете залепването им за скарата.

Ако решите да използвате плоча за печене на зеленчуци, сложете и малко мазнина, преди да поставите зеленчуците, така също ще избегнете евентуално залепване върху нея. Най-добре е, ако искате да се храните здравословно ,да използвате зехтина като мазнина. Малко зехтин не вреди на печените зеленчуци.

Друг начин да изпечете зеленчуците, е като използвате грил тиган. Много практичен и лесен за използване уред. Него също го намазвате с малко зехтин и зеленчуците стават много вкусни и здравословни. Изглеждат все едно са печени на скара зеленчуци, а в същото време запазват всичките си съставки. Остават хрупкави и сочни. И съответно титанът в последствие се почиства по-лесно от скарата или плочата.

Изборът е ваш къде ще си приготвите здравословни зеленчуците, който и вариант да изберете, ще получите вкусна и здравословна храна и то без много усилия.

Дано да съм била полезна. Благодаря ви за вниманието и добър апетит!

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати