Защо ни боли кръста при менструация

Защо ни боли кръста при менструация

При всяка жена болезненият цикъл минава по различен начин и различна степен. Болката в кръста при менструация се получава заради контракциите на матката. Обикновено това се получава към третият ден от цикъла, а при някои жени почти към края.

Някои лекари казват,че болките в кръста по време на цикъл може да са заради заболяване на матката, възпаления, разширени вени в малкия таз или проблеми с яйчниците. Някои проучвания твърдят, че болките в кръста през този период са най-често срещани при възрастни жени и млади жени, които все още не са раждали.

Има и друго твърдение, според което болките в кръста при цикъл се дължат на наследствеността. Друг фактор, който играе голяма роля за болките в кръста, е поставена маточна спирала, защото тя кара матката да се свива много по-често, отколкото при жените без спирала. И от там се увеличават контракциите, а това води и до болките в кръста.

Хормоналният дисбаланс е още един процес, който предизвиква болките в кръста. Не на последно място за тези болки има и още причини, като кисти, миоми и други заболявания на покочо-половата система.

Както виждате, има множество причини за болки в кръста при менструация. Ето защо трябва внимателно да следим здравето си и да ходим редовно на контролни прегледи.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати