Ezine.bg»Съвети»С тичане може ли да се премахне целулитът?

С тичане може ли да се премахне целулитът?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
331
С тичане може ли да се премахне целулитът?

Целулитът е бичът на съвременната жена. Този неприятен проблем засяга все повече и повече жени, а борбата с него често ни се струва невъзможна. Вече на пазара има всякакви видове кремове, които обещават премахване на целулита, но истината е, че те съвсем не биха помогнали за премахването на упорития целулит.

Двата най-важни фактора в борбата с целулита са здравословното хранене и спортуването. Те трябва да са комбинирани, защото поотделно не биха дали толкова добър резултат. Да, но какви упражнения да правим, за да премахнем целулита? Помага ли тичането в борбата с портокаловата кожа? Отговорът на този въпрос е ДА, тичането помага.

Редовното тичане не само ще помогне срещу целулита, но и подобрява цялостното здравословно състояние. В началото започнете с лек крос, докато с течение на дните влезете във форма и усетите, че тялото ви може да издържи и по-дълго натоварване.

Така с течение на времето ще увеличите енергоразхода си и тялото постепенно ще започне да използва натрупаните мазнини в мастните депа – бедра, дупе, ханш. Така с намаляването на обиколката, целулитът ще изчезне.

Успоредно с тичането, трябва да пиете много вода, да наблегнете на здравословна храна – повече плодове и зеленчуци, бяло месо, бобови култури, ядки. Забравете за мазните и пържени храни. Борбата с целулита не е лесна задача, но в крайна сметка не е невъзможно да се отървете от него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати