Какво да правя при възпалено сухожилие?

Какво да правя при възпалено сухожилие?

Възпаленото сухожилие е болестно състояние, което изисква предприемането на спешни мерки, защото проблемът може да се задълбочи. Основна част от лечението на възпаленото сухожилие е обездвижването на засегнатото място. Назначава се и физикална терапия, която обаче задължително се извършва от лекар специалист. Като цяло поведението при възпалено сухожилие зависи от това до каква степен е изявен проблемът.

Ако е по-леко, болният трябва да промени ежедневния си режим, за да се ограничат максимално движенията и сухожилието да не се натоварва допълнително. В по-тежките случаи се слагат шини, изписват се и нестероидни противовъзпалителни средства, които могат да мажат директно върху мястото, или пък се приемат орално.

Все пак приемът на противовъзпалителните средства не трябва да продължава много дълъг период от време. Освен това, мазилата могат да помогнат, но не и когато възпалението е много голямо и болките са силни. Физиотерапията е задължителна, защото дава много добри резултати и облекчава състоянието.

При първите симптоми за възпалено сухожилие, веднага трябва да се потърси лекар, защото ако състоянието не се лекува или е много тежко може да се получи и разкъсване на сухожилието и даже да се стигне до хирургична намеса.

Рейтинг

4
Общо 7 гласували
5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати