Ezine.bg»Съвети»Как се лекуват гъбички по пениса?

Как се лекуват гъбички по пениса?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
945521k
Как се лекуват гъбички по пениса?

Гъбичките по пениса предизвикват неприятни симптоми като болка, парене и сърбежи. Симптомите се развиват в проъдлжение на няколко дни и могат да се влошат след полов акт. Гъбичките по пениса засягат около 15-20% от мъжете. Засягат по-често мъже, които са необрязани, страдат от диабет или имат партньорка, която страда от повтаряща се вагинална кандидоза.

Инфекцията може засегне и кожата на бедрата, скротума и седалищните гънки. При появата на първите симптоми трябва да се потърси лекар. Най-често се предписват противогъбични кремове, а когато случаят е по-тежък може да се предпишат и орални лекарства. Народната медицина предлага като добри средства срещу гъбичките ябълков оцет и масло от чаено дърво.

По принцип гъбичките при мъжете се лекуват за сравнително кратък период от време, но когато състоянието вече има хроничен характер, лечението е доста по-продължително. Най-добре е и жената да се изследва, защото най-вероятно и тя трябва да се лекува от гъбички.

Трябва да се лекуват и двамата партньори, защото в противен случай може само да си предават гъбичките един на друг. При появата на първите симптоми трябва да се потърси лекар, за да не се допусне хронифициране на състоянието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати