Защо ми заглъхват ушите?

Защо ми заглъхват ушите?
Снимка: ezine.bg
21.10.2015

Заглъхването на ушите е неприятен проблем, който може да се получи по всяко едно време на годината, но най-често се наблюдава през есенно-зимните месеци, когато върлуват вирусни епидемии, засягащи слуха. По-сериозните настинки протичат със засягане на ушите.

Заглъхването на ушите може да се наблюдава и през лятото, когато хората се къпят в море и басейни и попадането на вода в ушите може да причини тяхното заглъхване. Заглъхването на ушите се наблюдава и при възрастни хора, които страдат от шипове в шията.

Промени в кръвното налягане през лятото причиняват не само заглъхване, но и замайване. Заглъхването на ушите се получава и при рязко изкачване или спускане със самолет, както и бързо потапяне във водата на голяма дълбочина.

Някои хора с дефекти в средното ухо са много по-предразположени към заглъхване. Дефектите могат да бъдат и проблеми с носа, изкривена носна преграда, полипи, трета сливица при деца.

Различните дефекти пречат на навременното изравняване на налягането, заради смутена вентилация в средното ухо. Хората, които са боледували от серозен отит може да се оплакват от заглъхване при всяко преглъщане. За да се установи точната причина за заглъхването трябва да се посети УНГ специалист.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари