За какво помага комбинацията от джинджифил с мед и лимони?

За какво помага комбинацията от джинджифил с мед и лимони?

Сезонът на настинките и грипа буквално чука на вратата ни и мнозина се чудят как да засилят имунитета си и да се предпазят от вируси и инфекции пред студените зимни месеци. Специалистите препоръчват консумацията на повече пресни плодове и зеленчуци, задължително измиване на ръцете и често проветряване на помещенията.

Дали обаче тези мерки ще са досатъчни, за да ви предпазят от инфекции на горните дихателни пътища, грип или най-баналната настика, която може да вгорчи деня ви?

Най-доброто средство за подсилване на имунната система и тонизиране на организма ви е комбинацията от мед, лимони и джинджифил.

Всеки един от тези продукти е истинска златна мина от витамини и ценни микроелементи, но комбинацията от мед, корени от джинджифил и лимони е като витаминна бомба за организма ни, която го тонизира и освежава още от първия прием.

Медът е ценен източник на антиоксиданти, калий, натрий, калция и др. Той има изразено антибактеирално, антитуморно, противовъзпалително и антивирусно действие. От своя страна джинджифилът съко има силно изразено антивирусно и противовъзалително действие. Освен това подпомага храносмилането и засилва метаболизма, богат е на витамин А, витамин С, витамин К, желязо, калций и др.

Лимонът доставя на организма ни големи количества витамин С, той е антисептик и подпомага метаболизма.

За приготвянето на наистина чудодеен еликсир от мед, джинджифил и лимони, с които да пропъдите настинките, грипа и дихателните инфекции, ви трябва дамо 1 буркан мед, 2-3 корена от джинджифил и 2-3 лимона.

Джинджифилът се обелва, лимоните се почистват от семките и двата продукта се смилат в блендер, след което се смесват с меда. След 24-часов престой в хладилник, еликсирът е готов за употреба. Препоръчителната дневна доза е по 1 с.л. три пъти дневно преди ядене, и при първи симптоми на настинка дори още по-често.

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати