Какви пердета са подходящи за хол?

Какви пердета са подходящи за хол?
Снимка: ezine.bg

Изборът на правилни пердета за хола е много важен етап от завършването на цялостния вид на стаята. Не купувайте тежки и плътни завеси, защото те блокират навлизането на естествена светлина в хола. Избирайте полупрозрачни пердета, които ще пропускат слънцето и ще придават усещане на лекота и свобода.

Съществуват различни материи и комбинации, но най-добри са материите, които са устойчиви на избеляване. Много е важно пердета в хола да си подхождат с темата на помещението. Това съвсем не означава, че цветовете трябва да точно като дамаските на мебелите, но все пак не бива да има огромна разлика.

Може да заложите на различни цветове и нюанси, за да акцентирате върху определени детайли. Ако пердетата няма да са акцент в хола, може да изберете перде в определен тон, който съответства на интериора и няма никакви орнаменти. Не залагайте на пердета в цвета на стените.

Ориентирайте се към топли, светли и ярки цветове, а ако обичате по-екстравагантния стил може да изберете оранжев, жълт и червен цвят. Тези три цвята имат положително психологическо въздействие, тъй като придават добро настроение, бодрост и жизнерадост. С помощта на пердетата може да добавите задълбоченост в една стая или пък да я направите по-непринудена. Всичко зависи от вашите индивидуални предпочитания.

Рейтинг

3.2
Общо 5 гласували
5 0
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати