Кои са подходящите цветове за кухня?

Кои са подходящите цветове за кухня?
Снимка: ezine.bg
22.10.2015

Много хора смятат, че най-подходящият цвят за кухнята е белият и това донякъде е така, защото е светъл цвят, който стои прекрасно, но в е много труден за поддържане. Ако кухнята ви е малка белият цвят и светлите нюанси като цяло са спасение за интериора. Тези цветове зрително ще увеличат пространството. Ако не харесвате бялото, може да заложите на слонова кост.

Добре е да съчетавате бяло и светли нюанси с цветове в студената гама – зелен, лилав, светло син и син. Точно това са подходящите цветове за слънчева кухня. Ако сте по-смели може да заложите на червената кухня, но е по-добре да бъде само като акцент, защото в противен случай ще стане прекалено наситено. Може да заложите на класиката червено и черно.

Ако искате да внесете природата у дома си, заложете на зеленото и зелените нюанси. То ще изглежда прекрасно в съчетание с бяло. Може и да добавите дървени мотиви, които ще подсилят природния мотив. С оранжевия цвят също могат да се правят редица комбинации, които изглеждат красиво и свежо.

Ако искате кухнята ви да изглежда по-семпло, може да заложите на сивото. Синьото не е много подходящо за кухня, защото се смята, че убива апетита. Какъвто и цвят да изберете, препоръката на интериорните дизайнери е да изберете един основен цвят, плюс още един, максимум два цвята, които да използвате като акцент.

Най-удачно е разпределението между трите цвята да бъде 60:30:10. Основният цвят е 60% и обикновено се използва за шкафове, плодове и стени. Вторият цвят е 30% и обикновено това е цветът на подова настилка и дограма. Останалите 10% са за акцента – лампа, декоративни възглавнички, прибори, купи и др.

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари