Как се съхраняват домашни цветя през зимата?

Как се съхраняват домашни цветя през зимата?
Снимка: ezine.bg
22.10.2015

Грижите за домашните цветя през зимата значително се различават от тези, които сте прилагали през пролетта и лятото, когато денят е по-дълъг и температурите са по-високи. След месеците на активен растеж и развитие, настъпва времето, когато вашите цветя се нуждаят от покой.

Повечето от домашните цветя забавят своето развитие и растеж през студените зимни месеци, което означава, че те нямат нужда от толкова активни грижи, поливане и наторяване. Ето защо трябва да намалите количеството вода, което сипвате до минимум.

Торенето, което пред лятото сте правили на 3-4 седмици, пред зимата може да се прави само веднъж на 8-10 седмици. Добре е да съхранявате растенията в по-хладно и влажно помещение, където температурата е около 12-14 градуса, но при липса на възможност може да ги съхранявате и на по-топло.

Много е важно да овлажняване листата им редовно, защото сухият въздух в помещенията е пагубен за тях. Това може да стане най-лесно като поставите купички с вода в близост до тях и я допълвате на няколко дни. Не забравяйте да завъртате растението, така че са може всичките му части да получават равномерна светлина.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари