Прясното мляко при бременност

Прясното мляко при бременност

Много често жените си задават въпроса дали може да се прие прясно мляко при бременност.

Страховете им може би се дължат на факта, че прясното мляко не е полезно в някои случаи. Това е факт, но ето и логичното обяснение. Прясното мляко не се препоръчва за деца под годинка (според някои педиатри дори под 3 годинки), защото може да отключи сериозни алергии. Освен това е трудно усвоимо за организма на малките деца.

Безспорно обаче прясното мляко в периода на бременност е основен източник на калций, който е важен при формиране на костната система на бебето. Също така е богато на белтъчини, аминокиселини, желязо, магнезий, натрий, калий, витамини А, B и D.

В обобщение можем да кажем, че чаша прясно мляко на ден е не само полезна, но и необходима за бременните дами, освен ако не страдат от лактозна непоносимост или язва на стомаха.

Добре е млякото да бъде леко затоплено или поне със стайна температура. По-добре се усвоява, ако се пие на гладно и по малко т. е. на малки глътки.

Препоръчва се вечер преди лягане чаша прясно мляко с мед.

Нека не забравяме, че всеки организъм е различен. И ако имате някакви съмнения за консумация на мляко през бременността си, обърнете се към лекар.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати