ezine.bg»Съвети»Пълнени картофи с бекон и гъби

Пълнени картофи с бекон и гъби

Пълнени картофи с бекон и гъби

Пълнените картофи са едно от предпочитаните улични храни на българското Черноморие. Обикаляйки по главните улици на морските ни курорти, доста често забелязваме тяхното предлагане. И човек не може да не се спре и да не опита от апетитните пълнени картофи.

Тайната на така наречените улични пълнени картофи с бекон и гъби е, че тяхното печене става във фолио. Избират се едри, хубави картофи, набучват се на няколко места с вилица, обвиват се добре в алуминиево фолио и се пекат във фурна.

След това картофът се изважда и още врял, се поднася на клиента, като първо се прави малък разрез през средата, омесва се с малко масло, посолява се и се слага плънка по желание.

В домашни условия също можем да си приготвим тези чудни картофки, по същия начин. Или без алуминиево фолио, просто набучваме картофите, нареждаме в тавичка и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около час до омекване на картофите. Ако искате да станат по-бързо, можете да налеете 1 пръст вода на дъното на тавичката.

За плънката са нужни:

Бекон - 200 г

Гъби - 50 г

Лук - 1 бр.

Кашкавал - за поръсване

Масло

Сол

Черен пипер

В тиган с нагорещена мазнина задушаваме лука, добавяме нарязания на ситно бекон и нарязаните на ситно гъбки.

Запържваме да около 5-6 минути и овкусяваме със солта и щипка черен пипер.

Щом картофите са готови срязваме през средата, издълбаваме с лъжичка малка част,

слагаме малка бучка масло, пълним с плънката ,поръсваме с кашкавал и запичаме до златисто печените картофи с бекон и гъби.

Приятен апетит с тези невероятни печени картофи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати