ezine.bg»Съвети»Как да почистим ушите си?

Как да почистим ушите си?

Как да почистим ушите си?

Противно на общоприетото схващане, използването на памучен тампон за отстраняване на ушната кал не е най-добрият начин за почистване на ушите. Те не се справят ефективно с работата и дори могат да изтласкат ушната кал по-навътре в ушния канал.

Лекарите препоръчват да не поставяте чужди предмети в ухото си, особено ако има шанс да пробиете или повредите тъпанчето си. Увреждането на вътрешното ви ухо може да доведе до загуба на слуха, така че е най-добре да избягвате всичко, което може да представлява риск за слуха ви.

Но ако изобщо не почиствате ушите си, това може да доведе до повече проблеми. Един от тези проблеми е восъчната запушалка, която се появява, когато ушната кал образува маса във вашия ушен канал.

Знанието как правилно да почиствате ушите си е важна част от хигиената и грижата за себе си. Въпреки това, за разлика от миенето на зъбите и вземането на душ, не е необходимо да се прави много често.

Движението на челюстта ви по време на говорене и дъвчене обикновено позволява на канала да се изчисти естествено, така че избърсването на външната страна на ушите ви с влажна кърпа е достатъчно. Вариант е и да ползвате бебешки клечки за чистене на уши, с които да отстраните мръсотия, без да се наранявате или да прониквате твърде на дълбоко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати