Какво е бейкване на грима?

Какво е бейкване на грима?

Гримът стана все по-популярен след младите, а покрай тях и всички останали възрасти си припомниха що-годе как да се гримират правилно. В това няма лошо, най-великата сила на гримовете е, че те карат да се чувстваш красив и правят лицето ти едно платно, върху което да се развихриш.

Сред известните личности е модерно бейкването или по-просто казано - запечатване на грима. Тази тенденция бързо се развихри скоро всички започнаха да бейкват.

Какво представлява бейкването на грима?

След нанасяне на основа, фон дьо тен, коректор и контур, с помощта на гъба (блендер) или четка за пудра се нанася предостатъчно количество под очите, около носа и устните, както и под контура на скулите.

Идеята е, че необходимото количество пудра ще попие от топлината на тялото и ще запечата грима, а останалото се премахва с четка.

Пудрата обикновено се оставя за 5-10 минути, но много артисти използват това време, за да нанесат сенки на очите.

Терминът идва от средите на драг-културата. Драг е форма на изкуство, в която героят (обикновено мъж) се гримира по "преувеличени" начини - рисува веждите си прекалено високо, контурът е прекалено тъмен, а често срещаната очна линия покрива почти целите клепачи.

За едно успешно бейкване, е нужно кожата да е дълбоко хидратирана не само преди нанасянето на грима. Хората със суха кожа могат да потвърдят от първо число, че прекалената пудра изглежда като "откъртена мазилка".

Друг фактор за успешното запечатване на грима е хубавата покривност на фон дьо тена. В противен случай пудрата полепва по финото окосмяване на лицето (което всеки един човек притежава) и го подчертава по неприятен начин.

Друг фактор за успешно бейкване е влажната четка или гъба, с която се нанася пудрата по лицето. Най-добре е да се напръска с фиксиращ спрей за лице.

Ами, успешно бейкване на грима!

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати