ezine.bg»Съвети»За колко време растат веждите?

За колко време растат веждите?

MarianeMariane
Джедай
143276418
За колко време растат веждите?

Естетите обичат да казват, че веждите за лицето са това, което е рамката за картината. Ето защо е важно дамите да се грижат за своите вежди, така че да направят лицето си още по- привлекателно.

Днес веждите си скубят не само дамите, но също тийнейджърките, както и някои тийнейджъри (което е съвсем друга тема). Всички те все още робуват на някои доста разпространени митове.

Един от най-разпространените е, че космите на веждите израстват отново за различен период от време, в зависимост от това дали да били отстранени със скубане с пинсета, с коламаска или оскубани с конец.

Всъщност издайническите косъмчета се появяват отново около 4 седмици след премахването им, независимо кой точно начин сте избрал. Това е времето, което е нужно но косъма да пробие отново на повърхността, след като фоликулът му е бил отстранен.

Средното време, което е нужно на веждите на един здрав възрастен човек да израстнат отново до продешната си дължина, е около 56 дни. Но експертите предупреждават, че прекомерното скубане или третиране с агресивни козметични препарати може да доведе до опадане на веждите, поради което трябва да бъдете по-внимателни, за да не се окаже, че вместо да изпишете вежди, сте изболи очи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати