ezine.bg»Съвети»Как се прави кислородна вода?

Как се прави кислородна вода?

MarianeMariane
Джедай
143276393
Как се прави кислородна вода?

Напоследък все повече хора смятат обикновената кислородна вода, която се продава в аптеките, едва ли не за панацея. Те я използват не само като дезинфектант на рани, но разчитат на 3-процентния разтвор да насити кръвта с кислород, да излекува рак, диабет и високо кръвно налягане, като с вълшебна пръчица.

Ето защо много предвидливи домакини се чудят дали не биха могли са си я произвеждат вкъщи. Отговорът е: Няма как, освен ако не притежавате солидни знания по неорганична химия и собствена лаборатория! Преди дори да се опитате, трябва да си дадете сметка, че все пак диводородният пероксид се използва за ракетно гориво, а 30- процентният разтвор на кислородна вода е така добре познатият на дамите перхидрол, с чиято помощ се превръщат в блондинки.

Нещо повече, няма и смисъл от подобни усили, защото кислородната вода далеч не е лечебен елексир, който може да изцери всичките ви болести. Кислородната вода е обикновен антисептик, който оказва краткотрайно обгарящо и кръвоспиращо действие.

В никакъв случай не бива да се използва вътрешно, защото е отровно химично съединение и дори няколко капки от нея могат да предизвикат оток на гръкляна, изгаряне на хранопровода, изгаряне на стомашната лигавица и епитела на черния дроб. Противопоказно е дори да изплакване венците си с кислородна вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
17.07.2019 11:12
баси статията , всичко наобратно
2
1
Бойчо Николов
Няма отрови - има отровни дози ! Така че не съм напълно съгласен с Вас!
3
1