ezine.bg»Съвети»Как да накараме детето да спи само?

Как да накараме детето да спи само?

Как да накараме детето да спи само?

Сигурно се чувствате по-спокойни, ако вашето дете спи при вас. Но идва един момент, в който трябва и е по-добре вашето детенце да спи в своя отделна детска стая.

Как да накараме детето да спи само? При някои деца отделянето в собствена стая не представлява голям проблем, но има и деца, които отказват упорито да напуснат стаята на мама и татко. Ето няколко съвета, с които да помогнете на детето.

Преходът трябва да бъде плавен!

В началото оставайте в стаята на детето, докато заспи, но не прекалявайте, за да не свикне с това.

След като минат няколко дни или седмица, намалете времето наполовина и така плавно и постепенно детето ще свикне с тази новост.

Приказка преди лягане

Приказката преди лягане е един чудесен и изпитан във времето метод да помогнем на детето да заспива отделно. Така детето ще свикне по-лесно с промяната и ще заспива спокойно.

Плюшени играчки в стаята

Още един метод, който ще накара детето да се чувства спокойно е да сложите в стаята му плюшени играчки. Така ще му създадете приятна и спокойна среда.

Ако детето дойде във вашата стая посред нощ

Ако детето внезапно се появи в стаята ви посред нощ разплакано от някой страшен кошмар, в никакъв случай не го оставяйте да остане при вас. Гушнете го, успокойте го и го върнете обратно в стаята му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати