ezine.bg»Съвети»Как се лекува междуребрена невралгия?

Как се лекува междуребрена невралгия?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
503012
Как се лекува междуребрена невралгия?

С терминът междуребрена невралгия обикновено се обозначава притискане на нерв в близост до гръбначния стълб. Когато това стане, човек усеща адска болка, която стяга гърдите и буквално спира дъха. Пристъпът преминава след няколко минути.

Междуребрената невралгия може да бъде причинена от травма, някакви инфекции, отслабен имунитет, множествена склероза, непоносимост към лекарства, хормонални нарушения, хипертония и др. Острата болка при междуребрена невралгия се локализира както в сърдечната област, така и в зоната на пояса.

Какво да предприемам при първите симптоми на невралгия. Обикновено лекарите препоръчват болният да почива на легла с твърд и равен матрак. Някои специалисти препоръчват затопляне със суха завивка или шал, компреси с горчица и прием на обезболяващи.

Препоръчително е да се изкара кратък лекарствен курс с витамини от B групата, оздравително влияние оказват още физиотерапията и иглотерапията.

Българската народна медицина препоръчва на болните от междуребрена невралгия да си правят компреси с черен пипер и хардал, както и да третират засегнатите зони с компреси от прополис.

Когато проблемът всъщност идва от заболяване на костите, което води до притискане на нерви, горните средства няма да помогнат. Тогава трябва да се пристъпи към масажи, лечебна физкултура, както продължително носене на корсет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати