Какво представлява невралгията?

Какво представлява невралгията?

Невралгията е сериозно заболяване, което е причинено от проблеми в периферните нерви. Проявява се с много силна болка, която се появява на пристъпи. Пристъпът на болка може да продължава от секунди до минути и колкото по-дълго трае, толкова по-мъчителна е болката за човека. Обикновено невралгията не се лекува с обикновените обезболяващи средства.

Невралгията може да е причинена от различни проблеми – травми, инфекции, притискане на нервите, проблеми с имунната система, заболявания на нервната система, хормонални проблеми и други. Невралгията е с хроничен характер. Най-често срещана е невралгията на троичния нерв – може да засегне всяка част на лицето и според лекарите това е едно от най-мъчителните заболявания, от които може да се разболее човек.

Болката при невралгия може да е толкова силна, че човек просто застива в позата си. Без лечение пристъпите на невралгията се увеличават. Пристъпите могат да се провокират от извършването на обикновени дейности – хранене, бръснене, миене на зъби и дори разговор.

Лечението на невралгията изисква комбиниран подход – физиологично лечение, медикаментозно лечение, рефлексотерапия. В най-тежките случаи се налага дори хирургично лечение. Важното е при появата на първите симптоми да се потърси лекарска помощ, за да не се влошава състоянието.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати