Как се прави маска със зехтин за растеж на косата?

Как се прави маска със зехтин за растеж на косата?

Добре поддържаната коса е запазена марка на всяка уважаваща себе си дама. За поддържането на здравето и блясъка на косата има десетки продукти в аптечната мрежа, но в повечето случаи те са доста скъпи и недотам ефективни.

Ето защо дамите се обръщат към природата в търсене на най-добрите продукти за коса. Една от най-популярните съставки на домашните маски е зехтинът. Неговите последни свойства го превръщат в истински магьосник в грижата на косата.

Лесно и бързо в домашни условия може да си приготвите маска със зехтин за растеж на косата. Тя се приготвя с яйчени белтъци, зехтин и мед. На един белтък се добавят 2 ч.л. мед и малко зехтин, така че да получите гладка смес.

След това маската се втрива енергично в корените на косата, където трябва да престои поне 30 минути. Препоръчваме към сместа да добавите 1 с.л. водка или друг алкохол, за да може после по-лесно да я отмиете със студена вода.

Може да стимулирате растежа на косата си и с маска със зехтин за здрави корени. Тя се приготвя с 2 жълтъка, 2 с-л- зехтин и ½ ч.ч. вода. Продуктите се разбиват енергично и се втриват в корените на косата, а остатъка се разнася по дължината на косъма.

Маската се оставя да престои около 20 минути. Тази маска не бива да се прави по-често от два пъти в месеца.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати