Колко трябва да ми е теглото според височината ми?

Колко трябва да ми е теглото според височината ми?

Борбата с излишните килограми е ежедневен проблем за голяма част от жените и мъжете по света. Но подлъгани от бляскави актриси и манекенки често се стремим към нереални пропорции и килограми. Идеалното тегло зависи най-вече от височината на човек. Често обаче се допуска грешка да не се отчита и друг важен фактор – възрастта.

Теглото не бива да се пресмята само според височината, и а според годините, защото момиче на 20 години и жена на 40 години няма как да бъдат с едни и същи килограми, дори да са еднакво високи. Това е така, защото с течение на годините метаболизмът се забавя и не работи толкова бързо, както при младите хора.

Специално за жените до 40-годишна възраст, оптималното тегло се пресмята, като от съответната височина се извади числото 110. Така, ако сте висока 170 см, трябва да извадите 110 и най-подходящите килограми за вас са около 60.

Но ако сте преминали 40-те години от височината си трябва да извади 100 – или при височина от 170 см подходящите килограми са около 70. Разбира се пресмятането е винаги приблизително и винаги може килограмите да са няколко повече или по-малко. Най-важното е човек да се чувства добре в собственото си тяло и да не се допуска затлъстяване.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати