ezine.bg»Съвети»Как се проверява златото в домашни условия?

Как се проверява златото в домашни условия?

Как се проверява златото в домашни условия?

Когато искате да проверите златните си накити в домашни условия дали наистина са златни, трябва да знаете, че има няколко стари, но изпитани методи за проверка на златото. Една много лесна проверка в домашни условия е с магнит.

Истинските златни накити не се влияят от магнитните вълни, затова те не трябва да реагират абсолютно по никакъв начин при приближаването на магнита към тях. Ако златото реагира по някакъв начин, то най-вероятно е със съмнителни качества. Друг много лесен и ефективен начин е да пуснете златния накит в чаша вода. Ако златото не е с примеси, то веднага трябва да падне на дъното на чаша.

Ако има примеси, няма да успее да стигне дъното. Това са най-лесните начини, чрез които да проверите златото в домашни условия. Друг вариант е със съд с керамично покритие. Натрийте бижуто върху керамична плоча и ако то е от истинско злато, по плочата ще остане златиста следа, а ако е фалшиво – следата ще бъде черна. Бъдете внимателни при натриването обаче, защото може да надраскате бижуто си.

При възникване на някакви съмнения може да занесете накита в златарско ателие, където ще направят киселинна проба и натривка. Това е най-сигурният начин за разпознаване на златото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати