Как да облекчим болката при прищипан нерв?

Как да облекчим болката при прищипан нерв?

Обикновено при някакво нетипично движение, силен отскок, последвал от неправилно приземяване или др. може да се стигне до прищипване на нерв. Самото прищипване на нерв е придружено с непоносима болка, последвана от парене или схващане, което за жалост не преминава и носи силно страдание на пострадалия.

В зависимост от това къде точно е прищипан нервът, може да се наблюдават болки в кръста, краката, ръцете, гърба, врата или рамото. Болката може да бъде локализирана или не, защото притискането на нервите причинява смущения не само в моториката, но и оказва влияние върху функцията на всички органи.

Ако имате съмнение, че страдате от притиснат нерв, трябва задължително да потърсите компетентна лекарска помощ, вместо да прибягвате до услугите на врачки, чакръкчии и др. лица без медицинско образование.

Лекарят ще уточни дали действително става дума за прищипан или възпален нерв, ще ви предпише средства за облечаване на състоянието, както и подходяща физиотерапия.

Към медикаментите, предписани от лекаря, може да добавите и няколко домашни лека за облекчаване на болката от прищипан нерв.

Можете да приготвите мехлем от стрити на прах сушени иглички от хвойна (1 ч.л.) и дафинов лист (6 ч.л.), към които се добавят 12 ч.л. зехтин, с който да мажете няколко пъти дневно, където ви боли.

Може да приготвите и маз от изсушени и смлени шишарки от смел с натурално растително масло, които също да втривате. Болката от прищипан нерв ще се повлияе добре и от лековито масло от смлени пъпки от люляк, разтворени в зехтин или спирт.

Облекчение на болките от прищипан нервн ще ви донесе и топлата вана с чай от корени от тръстика или дъбова кора, които се прибавят във водата във ваната. Важно е температурата на водата да не превишава 37 градуса.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати