Как да облекчим болката при прищипан нерв?

Как да облекчим болката при прищипан нерв?
Снимка: ezine.bg

Обикновено при някакво нетипично движение, силен отскок, последвал от неправилно приземяване или др. може да се стигне до прищипване на нерв. Самото прищипване на нерв е придружено с непоносима болка, последвана от парене или схващане, което за жалост не преминава и носи силно страдание на пострадалия.

В зависимост от това къде точно е прищипан нервът, може да се наблюдават болки в кръста, краката, ръцете, гърба, врата или рамото. Болката може да бъде локализирана или не, защото притискането на нервите причинява смущения не само в моториката, но и оказва влияние върху функцията на всички органи.

Ако имате съмнение, че страдате от притиснат нерв, трябва задължително да потърсите компетентна лекарска помощ, вместо да прибягвате до услугите на врачки, чакръкчии и др. лица без медицинско образование.

Лекарят ще уточни дали действително става дума за прищипан или възпален нерв, ще ви предпише средства за облечаване на състоянието, както и подходяща физиотерапия.

Към медикаментите, предписани от лекаря, може да добавите и няколко домашни лека за облекчаване на болката от прищипан нерв.

Можете да приготвите мехлем от стрити на прах сушени иглички от хвойна (1 ч.л.) и дафинов лист (6 ч.л.), към които се добавят 12 ч.л. зехтин, с който да мажете няколко пъти дневно, където ви боли.

Може да приготвите и маз от изсушени и смлени шишарки от смел с натурално растително масло, които също да втривате. Болката от прищипан нерв ще се повлияе добре и от лековито масло от смлени пъпки от люляк, разтворени в зехтин или спирт.

Облекчение на болките от прищипан нервн ще ви донесе и топлата вана с чай от корени от тръстика или дъбова кора, които се прибавят във водата във ваната. Важно е температурата на водата да не превишава 37 градуса.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати