Какво да правим при гнойна торбичка на зъб на дете?

Какво да правим при гнойна торбичка на зъб на дете?

Да си родител е най-трудната, най-предизвикателната, най-неблагодарната и все пак най-удовлетворяващата работа на света. Едно от най-големите отговорности на родителите е за здравето на техните деца, включително и за здравето на зъбките им.

Когато забележим в устата на детето си гнойна торбичка на някой зъб, не бива да изпадаме в паника. Това, което трябва да направим, е да го заведем максимално бързо на зъболекар. Гнойната торбичка е ясен сигнал, че отвътре зъбът се възпалява (гноясва), но той или е пломбиран или е здрав отгоре и гнойта няма откъде другаде да избие.

Не се опитвайте да мажете детето с лекове или мехмлеми а потърсете компететнтна стоматологична помощ. Отлагането на посещението в зъболекарския кабинет може да стане причина постоянния зъб да се увреди безвъзвратно.

Обикновено лечението в тези случаи се състои в отваряне на зъба, за да изтече гнойта, след което почистване и затварянето му. Практиката е зъбчето да се остави отворено за един по-дълъг период от време, за да са сигурни зъболекарите, че цялата гной се е дренирала.

Процесът по дрениране на гнойта може да се ускори, ако в зъбчето бъде поставено парче сушена слива.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Маринова.
Маринова.
12.08.2019 08:56
това със сливата е...малко несериозно
0
0