Имам бучка до ануса, какво да правя?

Имам бучка до ануса, какво да правя?
Снимка: ezine.bg

Може да се случи след изхождане, докато си правите тоалет или под душа да откриете, че имате бучка до ануса и сериозно да се притесните. Ако сте в това положение, първото, което трябва да направите, е да се консултирате с лекар. Обърнете се към вашето джипи и го помолете да ви изпрати при хирург или при проктолог, който да огледа проблема отблизо.

Обикновено бучките до ануса са причинени от външни хемороиди. В началото те са просто малки бучки, които се появяват след дефекация, но ако не се вземат мерки, с течение на времето те нарастват и причиняват още по-голям дискомфорт.

В някои случаи бучката в областта на ануса може да се дължи на абсцес, който задължително трябва да се лекува, а по преценка на лекуващия лекар може да се наложи и оперативна намеса.

В редки случаи бучките в областа на ануса могат да се дължат на ректален пролапс, силно изразени кожни папили, както на злокачествени и доброкачествени тумори в ано-ректалната област. Всички тези състояние изискват незабавна лекарска намеса.

Рейтинг

3.3
Общо 3 гласували
5 1
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати