Имам бучка до ануса, какво да правя?

Имам бучка до ануса, какво да правя?

Може да се случи след изхождане, докато си правите тоалет или под душа да откриете, че имате бучка до ануса и сериозно да се притесните. Ако сте в това положение, първото, което трябва да направите, е да се консултирате с лекар. Обърнете се към вашето джипи и го помолете да ви изпрати при хирург или при проктолог, който да огледа проблема отблизо.

Обикновено бучките до ануса са причинени от външни хемороиди. В началото те са просто малки бучки, които се появяват след дефекация, но ако не се вземат мерки, с течение на времето те нарастват и причиняват още по-голям дискомфорт.

В някои случаи бучката в областта на ануса може да се дължи на абсцес, който задължително трябва да се лекува, а по преценка на лекуващия лекар може да се наложи и оперативна намеса.

В редки случаи бучките в областа на ануса могат да се дължат на ректален пролапс, силно изразени кожни папили, както на злокачествени и доброкачествени тумори в ано-ректалната област. Всички тези състояние изискват незабавна лекарска намеса.

Рейтинг

3.3
Общо 3 гласували
5 1
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати