Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Белгийски шоколадов мус
Извадете и преди да сервирате, поръсете белгийския шоколадов мус с малко настъргана портокалова кора....
Вкусната история на белгийския шоколад
А марката белгийски шоколад гарантира високо качество на всяко изделие.
Вече знаете историята на белгийски шоколад....
Създадоха цяла баня от белгийски шоколад
В изработването на банята са били вложени 50 килограма стопроцентов белгийски шоколад....
Шоколадов кекс с течен шоколад и кафе
Когато шоколадовият кекс с течен шоколад се изпече, внимателно го изваждаме от формата и го намазваме с течен шоколад, докато е още топъл....
Белгийски гофретиСмесете в купа бакпулвера, канелата, захарта.
Добавете към тях яйцата, рома и размекнатото масло и много добре разбийте.
Постепенно и при непрекъснато бъркане добавете брашното.
Полученото тесто оставете да престои...
2
Белгийски вафли
Загрейте млякото до 30-35 г и разтворете в него маята. Оставете на топло за няколко минути. В това време отделете жълтъците от белтъците, като разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол.
Пресейте брашното, направете...
Лимецови белгийски гофрети
Готовите Лимецови белгийски гофрети сервираме, докато са още топли. Гарнираме ги като палачинки.
Между другото с брашно от лимец стават и прекрасни лимецови палачинки, както и лимецови курабийки....
Детски Белгийски гофретиМогат да се поднесат както с сирене и лютеничка, така и със сладко, шоколад или пък мед. Изборът е изцяло ваш!...
2
Пиле по белгийски
Пилето се измива добре и се слага в йенска тенджера. Добавят се нарязаните на кубчета картофи.
Рендосва се чесън, добавя се копър, черен пипер и сол на вкус. Накрая се залива с бутилка бира. Слага се малко масло и се...
Свинско по белгийски
Нарежете месото от свински джолан на порции с дебелина 1 см, начукайте, натрийте ги със сол и черен пипер, запържете ги леко в 1-2 с.л. олио и ги сложете на един ред в по-дълбока тава.
Задушете в останалото олио нарязания...
Омлет по белгийски
Почистете гъбите и ги нарежете на тънки филийки. Сложете ги да се задушават в маслото заедно със ситно нарязания магданоз.
Наръсете ги със сол и черен пипер на вкус. Отделно пригответе гъста смес от жълтъците, брашното...
Белгийски рибен сос
В загрято масло запържваме брашното, докато леко пожълтее.
Постепенно прибавяме рибения бульон, като бъркаме, докато сосът започне за се сгъстява.
Подправяме с горчица, дафинов лист, сол и индийско орехче и варим...
Омлет по белгийски
Почистете гъбите и ги нарежете на тънки филийки. Сложете ги да се задушават в маслото заедно със ситно нарязания магданоз.
Наръсете ги със сол и черен пипер на вкус. Отделно пригответе гъста смес от жълтъците, брашното...
Шоколад с ром
Разтопете натрошения шоколад в емайлиран съд на водна баня. След като се разтопи, добавете маслото. Бъркайте до гладка смес и снемете от котлона....
Tелешко задушено по белгийскиГотовото телешко по белгийски поднесете горещо, поръсено със свеж магданоз и гарнирано по желание с пържени картофки....
1
Белгийски канелени бисквити Speculoos
Белгийски канелени бисквити Speculoos са ароматни и много вкусни.
Бележка: Захар Панела е тъмна нерафинирана захар, влажна и със силен аромат на карамел, предлага се в големите супер магазини....
Белгийски бисквити с орехиБелтъците се разбиват на сняг със захарта, прибавят се ванилия брашното и леко се разбъркват.
Шприцоват се с гладък шприц на кръгли форми. Посипват се с орехите, изпичат се в намазана с масло и посипана с брашно тава....
1
Белгийски бухти с ябълка
Изпържете белгийските бухти с ябълка в сгорещена мазнина и по желание ги поднесете поръсени с пудра захар....
Белгийски бухти с ябълки
Размийте маята с малко прясно мляко. Объркайте брашното с пудрата захар, топеното масло, прясното мляко, жълтъците и маята.
След това объркайте внимателно сместа с разбитите на сняг белтъци. Готовото тесто оставете да...