Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Салата БългаркаСалата Българка
Обелваме пипера и го нарязваме на лентички (не много тънки ). Измиваме доматите и ги нарязваме също на лентички (както е показано на снимката). С краставицата процедираме по същия начин. Ако желаете, можете да я обелите...
Българска пицаБългарска пица
1
Най-напред пригответе съставките за пълнежа, като вместо шунка или салам може да използвате 10-12 филета аншоа или друг вид консервирана в масло риба. Махнете костилките на маслините. Разбийте доматеното пюре с маслото...
Българска шункаБългарска шунка
Залейте свинското филе със зелевия сок. Сложете го да се вари с подправките до готовност. След като уври, се отцежда, нарязва се и се поднася с горчица. Може да се поднесе и студено. Рецептата е от книгата Деветстотинъ...
Българска мусакаБългарска мусака
2
В маслото се задушават нарязаните на ситно морков, чушка и лук. Слага се месото и се разтрива с вилица, докато стане на трохи. Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, червен пипер, чубрица и сол. Слага...
Българска лазаняБългарска лазаня
1
Лукът и морковът се режат много на ситно. Най-добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа. Зеленчуците се слагат в тиган с малко мазнина и се запържват до омекване. След това добавяме каймата и изчакаме хубаво...
Българска салатаБългарска салата
1
Краставиците се обелват на ивички и нареждат по средата на чинията за сервиране. От едната им страна се слагат доматите, нарязани на половинки резенчета, а от другата страна - печените червени чушки, нарязани на ивички...
Класическа българска мусакаКласическа българска мусака
2
Обелваме и нарязвам картофите на дребни кубчета. В дълбок тиган загряваме олиото. Добавяме в него ситно нарязаните лук и пиперка. Като поомекнат, добавяме каймата и хубаво запържваме. След това добавяме картофите...
Сочна българска пицаСочна българска пица
Активира се маята, като се разтваря в топла вода със захарта. С останалите продукти и бухналата мая се замесва средно меко тесто. Покрива се с кърпа, оставяме да втаса, докато удвои обема си. Разделя се на 4 равни...
Традиционна българска капамаТрадиционна българска капама
1
Традиционната българска капама е чудна. Добър апетит! :)...
Традиционна българска салатаТрадиционна българска салата
По желание се гарнира традиционната българска салата с люти чушки....
Българска медена питкаБългарска медена питка
Слагаме маята в 25 мл топла вода заедно със захарта, щипка сол и 2 лъжици брашно. Разбъркваме хубаво , покриваме с кърпа и оставяме да шупне. След като закваската шупне, я сипваме в брашното, добавяме разтопеното масло...
Българска Добуш тортаБългарска Добуш торта
3
Задължително я оставете да престои до следващия ден, преди да разрежете българска Добуш торта....
Кюфтета Българска плескавицаКюфтета Българска плескавица
Мляното месо се омесва с подправките и настъргания кашкавал и се оставя да престои няколко часа в хладилника. Оформят се кюфтета и се пекат на скара от двете страни. Излизат около 8-10 кюфтета....
Пържола Българска планинаПържола Българска планина
5
Измиваме месото, подсушаваме, разрязваме го на пържоли, след това ги начукваме. Овкусяваме ги със черен, червен пипер и сол. Слагаме ги на намазнен грил тиган или скара. Печем до готовност, след това ги задушаваме, за...
Традиционна българска закускаТрадиционна българска закуска
3
В киселото мляко се разбърква содата за хляб, солта и захарта да шупне. Сипва се с средата на брашното и замесваме меко нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да се отпусне 30 минути. С намаслени ръце късаме...
Традиционна българска мусакаТрадиционна българска мусака
29
Мусаката е може би най-популярното ястие у нас, което се смята за традиционно във всеки български дом....
Българска тиквена супаБългарска тиквена супа
Отнемаме от котлона българска тиквена супа, добавяме бучка масло и нарязания на ситно зелен лук....
Българска лучена супаБългарска лучена супа
Българска лучена супа доказва, че не е нужно едно ястие да съдържа много продукти, за да е вкусно. Лукът се нарязва на тънки полумесеци. Задушава се в олиото и малко вода, докато омекне....
Българска Боб ЯхнияБългарска Боб Яхния
Сервирайте готовата Българска Боб Яхния....
Българска традиционна млечна салатаБългарска традиционна млечна салата
Краставицата се обелва и нарязва на равномерни кубчета. Цеденото мляко се разбира добре, за да няма бучки в нашата салата Снежанка и към него се добавя солта, копърът, чесънът и краставицата. Всичко за апетитната млечна...
Българска пица с каймаБългарска пица с кайма
Разбърква се сухата мая в топло прясно мляко, изсипва се в кладенчето на брашното, направено в средата. Добавя се сол, зехтин, яйцето и се разбърква всичко с вилица, като се загребва от брашното, да стане топка тесто, се...
Най-вкусната българска мусакаНай-вкусната българска мусака
Най-вкусната българска мусака се сервира с лъжица-две хубаво кисело мляко. Ако обичате мусака, вижте и тази рецепта за традиционна българска мусака....
Традиционна българска гъбена чорбаТрадиционна българска гъбена чорба
Традиционна българска гъбена чорба сервираме с хляб по избор....
Традиционна българска леща яхнияТрадиционна българска леща яхния
Традиционната българска леща яхния е готова....
Българско ВиноБългарско Вино
1
Подберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако намачкате гроздето с чепките, ще получите по-добро вино....